نیویورک تایمز: رئیس «سیا»، مایکل دی آندریا یا آیت الله مایک رئیس عملیات علیه ایران را بازنشسته کرد

نیویورک تایمز: رئیس «سیا»، مایکل دی آندریا یا آیت الله مایک رئیس عملیات علیه ایران را بازنشسته کرد

رئیس آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) روز پنجشنبه اعلام کرد که سازماندهی مجدد را با هدف تمرکز بیشتر بر چین آغاز خواهد کرد. با پایان یافتن کار دفتر ایران، مایکل دندریا، رئیس فعلی آن، از این سازمان بازنشسته می‌شود. انتصاب دندریا در سال ۲۰۱۷، که سابقه طولانی فرماندهی عملیات علیه القاعده و دیگر اهداف تروریستی را داشت، نشانه خط مشی دولت ترامپ در قبال ایران بود.

نیویورک تایمز نوشت: رئیس آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) روز پنجشنبه اعلام کرد که سازماندهی مجدد را با هدف تمرکز بیشتر بر چین آغاز خواهد کرد.

 بنابرگزارش دید بان ایران؛ انتخاب با ترجمعه نیویورک تایمز در ادامه این مطلب آورده است: در مرکز این تلاش­ها، دفتر جدیدچین قرار خواهد گرفت که منابع بیشتری را برای مطالعه این کشور و موقعیت بهتری برای ماموران سازمان سیا در سراسر جهان برای جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل فعالیت­های چین فراهم می­کند.

ویلیام جوزف برنز، رئیس سازمان سیا، در بیانیه ای گفت: این مرکز جدید "کار جمعی ما را در مورد مهمترین تهدید ژئوپلیتیکی که در قرن 21 با آن روبرو هستیم ، تقویت می کند".

دفتر جدید دیگری نیز بر فناوری­های جدید و مشکلات جهانی مانند همه­گیری بیماری­ها و تغییرات آب و هوایی تمرکز خواهد کرد.

بخشی از ماموریت دفتر جدید، شناسایی فناوری های نوینی است که می تواند توسط سازمان سیا برای جمع آوری اطلاعات و  همچنین توسط دیگران علیه عاملان و نیروهای سیا مورد استفاده قرار بگیرد.

 برنز در جلسه رای اعتماد در ماه فوریه، چین را به عنوان اولویت اصلی خود و چالش های تغییر فناوری را به عنوان یکی دیگر از حوزه های مهمی که باید بر آن تمرکز شود، معرفی کرد. دفاتر جدید در سازمان ، همراه با ایجاد پست جدید مدیر ارشد فناوری، نشانه رسمی شدن این اولویت ها است.

 این تغییرات منعکس کننده یک سیاست کلی در تیم امنیت ملی دولت بایدن است. پس از  آنکه موضوع تروریسم  به مدت دو دهه بر کار جامعه اطلاعاتی آمریکا تسلط داشت، تیم بایدن به نسل جدیدی از چالش ها و تهدیدها علیه ایالات متحده توجه بیشتری کرده است.

آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، رهبران کنگره را در جریان تغییرات قرار داده است و تمرکز بیشتر بر چین به احتمال زیاد با استقبال گرم کنگره روبرو می شود. هم جمهوری خواهان و هم دموکرات ها معتقدند سازمان های اطلاعاتی باید منابع بیشتری را به سمت مساله چین هدایت کرده و تجزیه و تحلیل خود از پکن را بهبود بخشند.

 پیشرفت های تکنولوژیکی، جمع آوری اطلاعات در چین را بسیار دشوار کرده است. دوربین های نظارتی فراگیر و نرم افزار تشخیص چهره که از هوش مصنوعی استفاده می کند، شناسایی نشدن در چین را بسیار چالش برانگیز کرده است.

تغییرات و سازماندهی جدید به اندازه تغییرات در دوره جان برنان گسترده نیست، اما ویلیام برنز دو تغییری را که مایک پمپئو به عنوان اولین رئیس سازمان سیا در دوره ترامپ اعمال کرده بود، لغو می کند.

پومپئو در دوره ریاست خود بر سامان، دفاتری را برای تمرکز بر کره شمالی و ایران ایجاد کرد. این گروه­ها اکنون بر خاورمیانه و شرق آسیا متمرکز می شوند.

 با پایان یافتن کار دفتر ایران، مایکل دندریا، رئیس فعلی آن، از این سازمان بازنشسته می شود. انتصاب دندریا در سال 2017، که سابقه طولانی فرماندهی عملیات علیه القاعده و دیگر اهداف تروریستی را داشت، نشانه خط مشی دولت ترامپ در قبال ایران بود. مایکل دندریا در درون سازمان سیا نیز به ایجاد رویکردی شدیدتر در برابر تهران کمک کرد. دندریا در طول مدت حضور خود در سازمان، مخفیانه کار می کرد و حتی زمانی که نقش های رهبری ارشد را بر عهده داشت، تحت پوشش و سری کار می کرد و  سازمان سیا نیز نقش او را به طور علنی تصدیق نمی کرد اما با بازنشستگی، کار او می تواند کمی از سایه بیرون بیاید.

ویلیام برنز پنجشنبه گفت مایکل دندریا "تأثیر قابل توجهی" داشته است.  رئیس سازمان سیا افزود: "من به نمایندگی از همه ما در آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)می خواهم از مایکل به خاطر ده­ها سال خدمات و رهبری وی در برخی از سخت ترین مسائلی که با آن روبرو بودیم قدردانی کنم."

یک مقام ارشد سازمان سیا گفت پایان کار مراکز مستقل ایران و کره شمالی نشان دهنده کاهش اهمیت آن کشورها یا کاهش تهدید آنها در نظر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا نیست. اما با مرور عملیات­های آژانس به این نتیجه رسیدیم که بهتر است ایران و کره شمالی در چارچوب مناطق وسیع تر خود تجزیه و تحلیل شوند.

 ویلیام برنز جلسات هفتگی خود با کارشناسان مسائل چین  را مانند جلسات هفتگی ضدتروریسم که در دو دهه گذشته توسط روسای سابق سازمان برگزار می شد، آغاز خواهد کرد. همچنین بیشتر کارشناسان مسائل چین را مجبور به کار در خارج از کشور می کند. در حالی که ممکن است افزایش تعداد نیروهای سیا در چین امکان پذیر نباشد، این آژانس می تواند تحلیلگران بیشتری را در آسیا و مناطقی از جهان که چین در آن فعال است، مستقر کند تا به آن ها در درک بهتر استراتژی ها و تاکتیک های پکن کمک کند.."

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.