این مصاحبه نیست ؛ گفتگوی تبلیغاتی رئیس و کارمند است

این مصاحبه نیست ؛ گفتگوی تبلیغاتی رئیس و کارمند است

رضا غبیشاوی در عصرایران نوشته او نه در جایگاه یک مصاحبه کننده حرفه ای بلکه در قالب یک هوادار ظاهر شد که هیجان حمایت و تایید او را به سبقت از رئیسی وامی داشت.

 گفتگوی تلویزیونی اخیر سیدابراهیم رئیسی، نه یک مصاحبه رسانه ای بلکه یک سخنرانی تبلیغاتی رئیس جمهوری در کنار یکی از کارمندانش بود. این مصاحبه، ارزش رسانه ای ندارد بلکه باید آن را در چارچوب تبلیغات سیاسی مشاهده کرد.

"مهدی مهدی‌قلی" مجری یا مصاحبه کننده صداوسیما در این برنامه، نه تنها به سراغ سوالات و موضوع چالشی و انتقادی نرفت بلکه در برخی مواقع، در بیان جملات تایید آمیز درباره رئیسی و دولت، گوی سبقت را از رئیس جمهوری هم می ربود.

او بیش از اندازه از کلمات محترمانه و تشریفاتی درباره رئیس جمهور استفاده کرد تا جایی که این شک و تردید به وجود آمد که رئیس جمهور در حال پاسخ است یا مسابقه ای میان او و گوینده در حمایت و تایید دولت وجود دارد. صحنه های تعارف آمیز مصاحبه گر و رئیسی یادآور تعارفات کارمند و رئیس اداره در سریال برره مهران مدیری بود.

البته انصافا مهدی مهدی قلی مجری این گفتگو در برنامه اصلی خود یعنی "نگاه یک" (برنامه گفتگوهای چالشی در شبکه یک) به مراتب حرفه ای تر ظاهر می شد و توانست برنامه هایی به مراتب جذاب تر ارائه کند.

در مصاحبه حرفه ای، مصاحبه کننده باید بی طرف باشد. مصاحبه کننده نباید سوگیری و جهت گیری داشته باشد. مصاحبه کننده باید در مصاحبه به دنبال کشف واقعیت ها و حقایق پنهان مهم و جذاب باشد. او باید تلاش کند در گفت و گو برای سوالات افکار عمومی، پاسخی بیابد.

این مصاحبه نیست؛ گفتگوی تبلیغاتی رئیس و کارمند است

در هر مصاحبه رسانه ای، قطعا باید مصاحبه کننده احترام و چارچوب های اخلاقی را رعایت و حفاظت کند اما آنچه در این گفتگو بروز کرد فراتر از این بود و تعارفات به مرحله ای از مبالغه رسید که به نظر می رسد کارمندی در محضر رئیس، لب به تعریف و تمجید می گشاید.

در این گفتگو سوالات به سمت موضوعات انتقادی یا چالش برانگیز نرفتند. نه سوالی درباره افزایش قیمت دلار مطرح شد نه مذاکرات هسته ای مورد سوال قرار گرفت. مصاحبه کننده نه به داستان گرانی و تورم ورود  انتقادی داشت نه ادعای کنترل تورم رئیسی را به چالش کشید. او  نه در جایگاه یک مصاحبه کننده حرفه ای بلکه در قالب یک هوادار ظاهر شد که هیجان حمایت و تایید او را به سبقت از رئیسی وامی داشت.

بینندگان و شنوندگان برنامه نه یک مصاحبه رسانه ای حرفه ای یا نیمه حرفه ای یا شبه حرفه ای بلکه سخنرانی تبلیغاتی یک رئیس جمهور را شاهد بودند بدون جذابیت ولی با چاشنی دافعه.

شاید به قول محمد دلاوری خبرنگار کیفی صداوسیما "وقتی بود و نبود این مجری در این برنامه فرقی ندارد بهتر بود کلا حذف شود". دلاوری در واکنش به گفتگوی زنده رئیسی توییت کرد: "این «گفتِ» زنده با مردمه نه «گفت و گو» با احترام به استادان خودم، بد نیست در این برنامه«مجری» کلا حذف بشه چون بود و نبودش فرقی نداره، ظاهرا سرانِ قوا بعدِ به قدرت رسیدن شانشون بالاتر از اینه که«پاسخ» بدن، این سنتِ همیشگی بوده"

 

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.