انتخابات عراق؛ صدر به دنبال قبضه کامل قدرت، مالکی به امید افزایش نفوذ در دولت تازه!

انتخابات عراق؛ صدر به دنبال قبضه کامل قدرت، مالکی به امید افزایش نفوذ در دولت تازه!

یکی از نزدیکان "نوری مالکی" می‌گوید: "او تنها کسی است که می‌تواند جناح‌های مسلح شیعه را مهار کند. بنابراین، او می‌خواهد خود را به عنوان پدرخوانده و راهنمای روند سیاسی معرفی کند، نه به عنوان نخست‌وزیر آن‌گونه که برخی در این‌باره صحبت می‌کنند. آیا مالکی در تلاش خود موفق خواهد شد؟ این موضوع دیگری است".

طرفداران "مقتدی صدر" امیدوارند که سیستم تقسیم قدرت در عراق را از بین ببرند و به تنهایی قدرت را قبضه کنند. این موضوع به اردوگاه تحت رهبر "نوری مالکی" نخست‌وزیر اسبق امید تازه‌ای بخشیده تا بتواند نفوذش را افزایش دهد.

 سایت "میدل ایست ای" در گزارشی تحلیلی با اشاره به اینکه اختلاف زیادی بین احزاب شیعه پس از انتخابات اخیر پارلمانی به وجود آمده و همین موضوع پذیرش راه‌حل‌های سنتی سال‌های گذشته را بسیار دشوار می‌سازد با اشاره به این که طرفداران "مقتدی صدر" به دنبال قبضه کامل قدرت هستند، می‌نویسد: "از سال ۲۰۰۶ میلادی به این سو، عراق با سیستم تقسیم قدرت اداره می‌شود که مناصب را بین برندگان برتر انتخابات تقسیم می‌کند. این سیستم حکومتی توافقی و اجماعی را ایجاد کرد که همه از آن سود می‌بردند، اما هیچ کس مسئولیت ناکامی آن را نمی‌پذیرفت.

یکی از رهبران ارشد نزدیک به "مقتدی صدر" می‌گوید: "صدر می‌خواهد به این سیستم پایان دهد حتی اگر به قیمت جان‌اش تمام شود".
این سایت در ادامه می‌افزاید: "گروه‌های شبه نظامی شیعه دچار شوک غیرمنتظره‌ای شده‌اند. آنان در انتخابات باخته‌اند و نمی‌توانند با "مقتدی صدر" همراه شوند، زیرا به او اعتماد ندارند. همچنین، آنان تمایلی به پذیرش شکست و عقب‌نشینی نیز ندارند".

مالکی، نخست‌وزیر اسبق "اصلاحات سیاسی" را پیشنهاد کرده که بازگشت به اجماع و تشکیل دولت مشارکت ملی است. فرمانده‌ای از گروه‌های شبه نظامی شیعه می‌گوید: "مالکی می‌خواهد با این کار، همه بی سر و صدا به خانه‌های‌شان بازگردند".

یکی از نزدیکان "نوری مالکی" می‌گوید: "او تنها کسی است که می‌تواند جناح‌های مسلح شیعه را مهار کند. بنابراین، او می‌خواهد خود را به عنوان پدرخوانده و راهنمای روند سیاسی معرفی کند، نه به عنوان نخست‌وزیر آن‌گونه که برخی در این‌باره صحبت می‌کنند. آیا مالکی در تلاش خود موفق خواهد شد؟ این موضوع دیگری است".

رویارویی معترضان به نتایج انتخابات عراق و نیروهای امنیتی

گفتنی است که روز جمعه و در جریان تظاهرات هواداران فتح، سازمان سیاسی نزدیک به ایران در عراق، یک نفر کشته شد و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.
هزاران نفر از هواداران جریان فتح که بازوی سیاسی حشد شعبی به شمار می‌رود، در مرکز بغداد تظاهرات کردند. معترضان می‌گویند در انتخابات پارلمانی ماه گذشته، تقلب گسترده صورت گرفته است. جریان فتح بازنده بزرگ انتخابات امسال بود؛ انتخاباتی که با تحریم گسترده شهروندان روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بغداد، در حالی که در نخستین ساعات عصر جمعه از شدت و حدت تظاهرات کاسته شده بود، معترضان بار دیگر و همزمان با تاریک شدن هوا به خیابان‌های منطقه سبز بغداد بازگشتند و با نیروهای پلیس درگیر شدند.

این تظاهرات در حالی روی می‌دهد که گفت‌وگو‌ها و رایزنی‌های سیاسی میان احزاب راه یافته به مجلس فدرال برای تشکیل گروه‌های پارلمانی پیشاپیش آغاز شده است.

به نوشته یورونیوز؛ یک عضو کتائب حزب‌الله عراق که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت نیروهای امنیتی چادرهای معترضان را به آتش کشیدند.

هواداران حشد شعبی از ۱۹ اکتبر و پس از انتشار نتایج اولیه انتخابات در اعتراض به آنچه «تخلف گسترده» می‌خوانند در مرکز بغداد تحصن کرده‌اند.

یک مقام امنیتی عراقی می‌گوید صدها تن از معترضان روز جمعه سه ورودی به منطقه به شدت حفاظت شده سبز بغداد را بستند. به گفته همین منبع، پس از آنکه پلیس معترضان را به عقب راند، آنان شروع به پرتاب سنگ و اشیاء دیگر به سوی ماموران کردند.

وزارت بهداشت عراق شامگاه شنبه از زخمی شدن ۱۲۵ نفر خبر داد. ۲۷ تن از مصدومان از معترضان و ۹۸ نفر دیگر، ماموران پلیس هستند.

مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق در پی بروز درگیرهای جمعه دستور یک تحقیق جامع را صادر کرده است. برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور هم معترضان را به آرامش دعوت کرد.

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.