تلاش برای بنا نهادن «اتحاد علیه تجاوز»
داعش؛ تهدید جدی علیه منافع و تمامیت ایران
پاسداری از منافع جمعی از نشانههای اصلی درایت مدیران یک جمع است. دامنه این منافع جمعی یک قبیله، یک شعب، یک دین، یک مذهب و در دنیای مدرن یک ملت-دولت را دربر میگیرد. برای دفاع از منافع جمعی باید ابتدا نکات مشترک را با دیگر جماعتها شناخت تا بتوان در تعارض با جوامع دیگر از آنها پاسداری کرد. اگر ملت-دولتها بر اساس فرهنگ اسلامی و شیوه مرضیه پیامبر اسلام(ص) کلمه دیگر «سواء» را با دیگر گروهها و دولتها بشناسند، بهترین آموزش را برای دفاع از منافع ملی خود شناخته و راه همزیستی را یافته و شیوه دفع تهدیدهای بالقوه و بالفعل را آموختهاند.
1- پاسداری از منافع جمعی از نشانههای اصلی درایت مدیران یک جمع است. دامنه این منافع جمعی یک قبیله، یک شعب، یک دین، یک مذهب و در دنیای مدرن یک ملت-دولت را دربر میگیرد. برای دفاع از منافع جمعی باید ابتدا نکات مشترک را با دیگر جماعتها شناخت تا بتوان در تعارض با جوامع دیگر از آنها پاسداری کرد. اگر ملت-دولتها بر اساس فرهنگ اسلامی و شیوه مرضیه پیامبر اسلام(ص) کلمه دیگر «سواء» را با دیگر گروهها و دولتها بشناسند، بهترین آموزش را برای دفاع از منافع ملی خود شناخته و راه همزیستی را یافته و شیوه دفع تهدیدهای بالقوه و بالفعل را آموختهاند.
2- میدانیم که قرنهاست آموزشهای بدعتی «ابن تیمیه» میان مسلمانان اختلاف افکنده است. اینان امروزه در اشکال مختلف داعشی بسیار فعال هستند که حتی تمامیت ارضی ایران را هدف اصلی خود میشمارند. داعشیها از هیچ کار نامشروع علیه سایر مذاهب فروگذار نمیکنند. دیدیم که در سوریه و عراق حتی به زنان شوهردار و باردار هم تجاوز کردند و جنین را در شکمهای مادران کشتند. اکنون هم در سوریه پس از اسد، برخی از اینان در گروه پیروز حضور دارند؛ هرچند بر چهره نقاب افکنده و امیال درونی را بازگو نمیکنند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید سعی کند «کلمة سواء» را با دیگر ملتها برای جلوگیری از فاجعههای داعشی دیگر پیدا کند و بر اساس اشتراکات ضدداعشی، یک توافق جدید منطقهای و جهانی را بر بنیانی مرصوص بنا کند.
3- در فرهنگ سیاسی روز و ادبیات بینالمللی، جامعه متمدن جهان میداند که بزرگترین تهدید علیه امنیت داخلی کشورهای منطقه، تفکرهای داعشی و طالبانی است که هر آن ممکن است کشوری از خلیج فارس گرفته تا دریای مدیترانه را درگیر جنگ داخلی کند و حتی در آفریقا نیز کشورهایی مثل نیجریه و مالی، در غرب این قاره و در کشورهای سومالی، کنیا، تانزانیا و ماداگاسکار را درگیر کند.
4- در کشوری مانند سوریه هم معلوم نیست «جبهه تحریرالشام» کی چهره واقعی خود را آشکار میکند و بعید نیست که هر زمان به ریشههای تروریسم شام و عراق (داعش) بازگردد. در این بین، کشورهایی در منطقه هم آماده پاشیدن نفت بر این آتشهای پنهان هستند و همه دنیا میداند که در چنین حالتهایی، امنیت ایران تنهامانده در دنیای روابط بینالمللی، در خطر جدی است و هیچ کشوری حتی چین و روسیه نیز در این زمینهها یاریرسانی برای ایران نیستند. هرچند این دو کشور بزرگ خود گرفتار حرکتهای داعشی/ طالبانی در درون مرزهای رسمی خویشاند و سیاستهای تبعیضآمیز علیه مسلمانان این دو کشور هم آتشبیار معرکه در نقاطی مانند چچن در روسیه و ترکستان شرقی در چین است.
5- برای دفاع از تمامیت ارضی ایران نیز باید هرکس را که در این «کلمة سواء»* در مخالفت با وحشیگری داعشی با ما مشترک است، گردهم آوریم. بنابراین پیشنهاد میکنم با هرکس موضع ضدداعشی دارد، برای تقبیح، تحریم و مبارزه با گروههای داعشی و طرفداران آنها پیمان ببندیم. دامنه این مبارزه با داعش گسترده است و مردم افغانستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، اتحادیه اروپا و حتی آمریکا را دربر میگیرد. پس از ترویج همپیمانی با دولتهای این کشورها، باید یک کنفرانس بینالمللی ضدداعش در یک مرکز بینالمللی برگزار کرد و «اتحاد علیه تجاوز» را بر اساس مواد بند هفت منشور ملل متحد، بنیان نهاد.
مواضع مورد توافق: اشاره به آیه مبارکه 64 سوره آلعمران، «قل یا اهل الکتاب تعالو الی «کلمة سواء» بیننا و بینکم الخ». اغلب مفسرین برآنند که پیامبر(ص) در مذاکره با مخالفان به این آیه اشارت میکردند و در نامههایی که به پادشاهان کشورهای بزرگ آن زمان نوشتند هم این آیه را آوردند./شرق