نامه حزب ندای ایرانیان به رئیس قوه قضائیه بهمنظور جلوگیری مدعیالعموم از قانونشکنی شهرداری تهران بهواسطه ساختوساز وسیع در پارکها و بوستانهای شهر تهران: بیش از این اجازه قانونشکنی و تنگتر کردن حنجره تنفسی شهر را ندهید
جناب آقای اژهای، جنابعالی نیک مستحضرید که این روشِ خزنده خشک نمودن درختان در پارکها دقیقاً همان روشی است که زمینخواران و برجسازها برای خشککردن تدریجی درختان باغهای تهران و تغییر کاربری آنها تاکنون از آن بهره بردهاند. حصر درختان پارکها حرکتی خزنده برای پارکخواری از طریق عادیسازی اشغال پارک و تبدیل تدریجی فضای سبز آن به زمین سوخته و مقدمه زمینخواری و برجسازی است.
حزب ندای ایرانیان در نامه ای به رئیس قوه قضائیه خواستار جلوگیری مدعیالعموم از قانونشکنی شهرداری تهران بهواسطه ساختوساز وسیع در پارکها و بوستانهای شهر تهران شد.
حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای محسنی اژهای،
رئیس محترم قوه قضائیه
با سلام و تحیت،
همانگونه که مستحضرید بنا به مصوبه قانونی مهرماه ۱۳۹۱ شورای اسلامی شهر تهران در خصوص ممنوعیت احداث ابنیه در عرصه بوستانها و فضاهای سبز شهر تهران، پس از احداث بوستانها در محدوده و حریم شهر تهران هرگونه ساختوساز خارج از ضوابط و مقررات طرحهای جامع و تفصیلی و بدون رعایت مفاد قانونی ممنوع و شهرداری تهران و سازمان پاركها و فضای سبز و همچنین شهرداران مناطق مستقیماً مسئول حسن اجرای مفاد این مصوبه بودهاند.
فیالواقع هدف اصلی از این مصوبه قانونی، ممنوعیت ساختوسازهای جدید در پارکها و بوستانهای شهر تهران بوده است چراکه در زمان طراحی و ساخت پارکها و بوستانهای شهری جانمایی مراکز موردنیاز پارکها بر اساس ضوابط طرح تفصیلی اعم از نمازخانه، سرویس بهداشتی، كتابخانه و پستهای برق صورت میگرفته است و چنانچه بعد از ساخت پارک و یا بوستانی شهرداری مناطق بنا به هر دلیلی اقدام به ساخت ابنیهای نمایند، این نوع ساختوسازها خصوصاً ساختوسازهایی که متضمن قطع درختان باشد خلاف قانون خواهد بود.
علیرغم این تصریح قانونی، شهرداری تهران که بر اساس قانون مسئول محافظت از فضای سبز پارکها و بوستانهاست از سال گذشته در بسیاری از پارکهای شهر تهران قسمتی از فضای سبز پارکها را باهدف عملیات عمرانی از طریق حصارکشی از بقیه بوستان جدا نموده درحالیکه با حصارهای نصب شده عملاً امکان دسترسی شهروندان و کارکنان پارکها به آن قسمت و آبیاری و رصد حال درختان محصور وجود ندارد و بیم آن میرود که در گام اول فرایند خشککردن عمدی درختان بهمرور زمان و مرگ تدریجی آنها در جریان باشد تا در گام بعدی امکان عملیات عمرانی فراهم آید.
حصارکشی قسمتهایی از پارک قیطریه به بهانه ساخت مسجد، محصور نمودن ضلع جنوبی پارک لاله که مملو از درختان کهنسال است به بهانه احداث فرهنگسرا، قطع تعداد قابلتوجهی از درختان ضلع شمالی پارک ستارخان به بهانه ساختوساز و حصارکشی بخشی از پارک مریم در خیابان کریمخان بهمنظور عملیات عمرانی توسط شهرداری تهران از آن جملهاند.
هرچند تصرف و تخریب پارکها در تهران تنها از سوی شهرداری صورت نمیگیرد بلکه برخی دیگر از نهادها نیز که اینگونه رفتارها را از متولی امر دیدهاند به این جرگه پیوستهاند فیالمثل نردهکشی و قطع بیش از شصت درخت «پارک اقاقیا» در محله داوودیه از سوی یکی از مجموعههای منتسب به «ستاد اجرایی فرمان امام» بهبهانه مالکیت بخشی از پارک را از آن جمله میتوان برشمرد.
اینهمه در شرایطی است که بر اساس آمار منتشر شده از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران این شهر در سال گذشته فقط و فقط ده روز هوای پاک داشته که از اصلی ترین دلایل آن کمبود سرانههای فضای سبز در بسیاری از محلات شهر بوده است.
جناب آقای اژهای، جنابعالی نیک مستحضرید که این روشِ خزنده خشک نمودن درختان در پارکها دقیقاً همان روشی است که زمینخواران و برجسازها برای خشککردن تدریجی درختان باغهای تهران و تغییر کاربری آنها تاکنون از آن بهره بردهاند. حصر درختان پارکها حرکتی خزنده برای پارکخواری از طریق عادیسازی اشغال پارک و تبدیل تدریجی فضای سبز آن به زمین سوخته و مقدمه زمینخواری و برجسازی است.
از مدعیالعموم و دستگاه قضا انتظار میرود در مقام دفاع از حق عمومی و دفاع از تهران بیدفاع برای توقف این روند مخرب و ضد محیط زیستی وارد عمل شده و بیش از این اجازه قانونشکنی و تنگتر کردن حنجره تنفسی شهر را ندهند.
حزب ندای ایرانیان
سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳