▫️درباره مصاحبه اخیر جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با شبکه طلوع نیوز افغانستان می توان این نکات و سوالات را مطرح کرد.
▫️اول - ظریف گفته طالبان در فهرست گروه های تروریستی ایران است. می توان درخواست کرد این فهرست منتشر شود تا همه بدانند کدام افراد و مجموعه ها در این فهرست حضور دارند. همچنین می توان سوال کرد افراد و مجموعه ها چگونه به این فهرست، وارد یا خارج می شوند. مجازات ها و محدودیت ها علیه آنها چیست؟
▫️دوم- چارچوب های ارتباط با گروه ها و افراد حاضر در لیست گروه های تروریستی ایران چگونه است؟ با کدام بخش می توان ارتباط داشت؟ چگونه با انها می توان ارتباط داشت؟ آیا به عنوان مثال، خبرنگاران و رسانه ها می توانند با آنها ارتباط و مصاحبه و ... داشته باشند؟
▫️سوم - این مصاحبه نمونه یک مصاحبه حرفه ای است و می توان آن را در کلاس های آموزش روزنامه نگاری ارائه کرد. خبرنگار به موضوع گفتگو، مسلط است. برای رسیدن به پاسخ ها پیگیر می شود و ممکن است یک سوال را چند بار به شکل های مختلف مطرح کند تا به پاسخ برسد. سوال و جواب ها حالت بازجویی ندارد. خبرنگار تلاش کرده بی طرفی نسبی را حفظ کند. ظریف نیز نشان داد که هم توانای بالایی در پاسخ به سوالات چالشی دارد و هم از گفتگو با یک خبرنگار مسلط، لذت می برد. البته این مصاحبه بی نقص هم نبود. مثلا خبرنگار می توانست لحن دوستانه تری داشته باشد و از جدیت بیش از حد خودداری کند.
▫️چهارم - این مصاحبه توسط لطفالله نجفی زاده خبرنگار شبکه تلویزیونی خصوصی "طلوع نیوز" افغانستان انجام شد که بازتاب ها و اطلاعات زیادی هم داشت. می توان آرزو کرد روزی برسد در ایران هم شاهد راه اندازی و فعالیت شبکه های تلویزیونی رادیویی خصوصی باشیم.
▫️پنجم - این مصاحبه چالشی و جذاب بیش از هر چیز به سود ظریف بود که توانست به بخش های زیادی از مهمترین سوالات و ابهامات و علامت سوال ها در میان افکار عمومی ایران و افغانستان جواب دهد. مصاحبه ای که باعث شد بسیاری به دور از مصاحبه های تبلیغاتی - اداری و در زمانه کوتاه نوشتن و کوتاه شنیدن، به مصاحبه حرفه ای ۵۱ دقیقهای گوش دهند.