پلتفرمهای فروش آنلاین نان در مرحله جدید طرح هوشمندسازی باید در سامانه ثبتنام و اطلاعات فروش و تأمین نان را ثبت کنند.
مشاور وزیر اقتصاد اعلام کرد پلتفرمهای فروش آنلاین نان در مرحله جدید طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، بایستی در سامانه ثبتنام و اطلاعات فروش و تأمین نان را ثبت کنند. جلال همچنین از طراحی اپلیکیشنی خبر داد که به زودی در اختیار مردم قرار میگیرد و میتوانند در آن درباره تجربه خریدشان از نانوایان، اظهار نظر کنند.
«محمد جلال»، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه میز اقتصاد، جزئیات بخش تکمیلی مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان را تشریح کرد.
او در پاسخ به این سؤال که فروش آنلاین نان در این طرح چگونه دیده شده است، گفت:«فروش اینترنتی نان از طریق پلتفرمهای اینترنتی یا فروش نان به حوزه کسب و کارها در زیرساخت کارتخوانهای هوشمند پیشبینی شده است.»
به گفته جلال، فروشندگان پلتفرمهای اینترنتی با ثبت نام در این سامانه و ثبت سیستمی اطلاعات مربوط به تأمین و فروش نان میتوانند از ظرفیت این زیرساخت استفاده کنند.
او همچنین از پیشنهادی رونمایی کرد که عرضه نان به کسب و کارها، نهادها و پلتفرمهای اینترنتی توسط نانواییهای تخصصی انجام شود که عرضه عمومی نان به مردم ندارند. به باور مشاور وزیر اقتصاد این امر میتواند مانع افزایش صف در نانواییها شود.
گفتنی است در حال حاضر اسنپفود و دیجیکالا جت دو پلتفرم شناخته شده عرضه آنلاین نان هستند. از ابتدای بحث هوشمندسازی یارانه نان، نگرانیهایی درباره ادامه فعالیت آنها وجود داشت. جلال در بخش دیگری از سخنان خود به طرح نظارت بر نانواییها به صورت آنلاین اشاره کرد و گفت: «ما زیرساختی را فراهم کردیم که بازرسان دستگاههای مختلف مبتنی بر ظرفیت کارتخوانهای هوشمند بتوانند گزارش بازرسی خودشان را ثبت کنند. مراجعات بازرسان به نانوایان بر پایه سوابق تراکنشهای آنان رقم میخورد.»
به گفته وی علاوه بر زیرساخت کارت خوانهای هوشمند، برنامکی در اختیار مردم قرار میگیرد که کلیه سوابق خرید مردم در اختیارشان خواهد بود و میتوانند درباره تجربه خریدشان از نانوایان اظهار نظر کنند:
«یعنی مردم به ازای خریدهایی که انجام میدهند در آن برنامک سوابق خریدشان را مشاهده میکنند. همچنین امکان اظهار نظر در مورد کیفیت، احیاناً تخلفات و هر گونه رفتار غیرمتعارفی که از سمت نانوا مشاهده میکنند وجود دارد. در مقابل هم رفتارهای متعهدانه و درست کارانهای که مشاهده میکنند را میتوانند در اظهار نظر خودشان منعکس کنند.»
مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که این اپ از کی در اختیار مردم قرار می گیرد، اظهار داشت این برنامک الان آماده شده است و در بهار 1402 به صورت رسمی معرفی خواهد شد.
او تأکید دارد که اگر ساختار ثبت تجربیات خرید مردم در دسترس باشد، از بسیاری از تخلفات پیشگیری میشود.
گفتنی است مشخص نیست چه شرکتی در طراحی این اپلیکیشن همکاری داشته و برچه اساسی انتخاب شده است. پیش از این انتقاداتی به روند انتخاب و تولید دستگاههای کارتخوان طرح هوشمند یارانه نان، وارد بود. تجهیزاتی که به گفته یک مقام دولتی، ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه برداشته است.