محققان ژاپنی در مطالعهای دریافتهاند که سویه کرونا امیکرون نسبت به سایر سویههای ویروس کرونا میتواند روی سطوح پلاستیکی و پوست بدن انسان بیشتر زنده بماند. احتمالا همین ویژگی خاص باعث شده امیکرون بتواند به عنوان سویه غالب جایگزین دلتا شود و با این سرعت شیوع پیدا کند.
به گزارش یورونیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کیوتو در مجموعهای از آزمونهای آزمایشگاهی متوجه شدند که سویه امیکرون خیلی بیشتر از سویه اولیه ویروس کرونا میتواند زنده بماند. البته نتایج تحقیقات این گروه هنوز به همتاداوری نرسیده است. محققان میگوید: «پژوهش ما نشان داد که سویههای آلفا، بتا، دلتا و اومیکرون روی پلاستیک و پوست بیش از دو برابر سویه ووهان دوام میآورند و روی پوست بیش از 16 ساعت قابلیت عفونتزایی خود را حفظ میکنند.» امیکرون تا 8 روز روی پلاستیک دوام میآورد
میانگین زمان بقای ویروس روی سطوح پلاستیکی برای گونه ووهان 56 ساعت، برای آلفا 191.3 ساعت، برای بتا 156.6 ساعت، برای گاما 59.3 ساعت و برای دلتا 114 ساعت است. ولی این رقم برای گونه امیکرون به 193.5 ساعت معادل 8 شبانهروز میرسد. ویروس روی پوست نیز میتواند بهطور میانگین در گونه ووهان 8.6 ساعت، در گونه آلفا 19.6 ساعت، در گونه بتا 19.1 ساعت، در گونه گاما 11 ساعت، در گونه دلتا 16.8 ساعت و در گونه امیکرون 21.1 ساعت زنده بماند. بنابراین اومیکرون در میان تمامی سویههای نگرانکننده بیشترین قابلیت بقا در محیط را دارد. هرچند سویههای کرونا در مقایسه با ویروس ووهان مقاومت بیشتری در برابر اتانول پیدا کردهاند، اما تحقیقات نشان داده که همه آنها پس از 15 ثانیه واکنش با ضدعفونیکنندههای مبتنی بر الکل از روی پوست از بین میروند. در نتیجه پیشنهاد میشود که مطابق شیوهنامههای سازمان بهداشت جهانی همچنان به شستشوی دستها و ضدعفونی سطوح ادامه دهید.
با ظهور واریانت امیکرون، بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا با موج جدیدی مبتلایان درگیر شدهاند. فنلاند، بلژیک، مالتا و دانمارک از جمله کشورهایی هستند که امیکرون با نسبت بسیار بالایی در آنها به گونه غالب تبدیل شده است.