عضو کمیته ملی واکسن کرونا با بیان اینکه قرنطینه هوشمند نویدی برای راهاندازی دوباره اقتصاد و مهار کرونا است اعلام کرد با این طرح، بازگشایی کسبوکارها، رفتوآمد جادهای و … به طور هوشمند رصد میشود و افرادی که واکسن زده و ناقل نیستند اجازه بازگشایی کسبوکار، سفر و تردد را خواهند داشت.
طی روزهای اخیر، وزیر بهداشت و اعضای ستاد ملی کرونا از اجرای لاک داون هوشمند با توجه به افزایش آمار واکسیناسیون در کشور خبر داده بودند. اکنون «مصطفی قانعی»، عضو کمیته ملی واکسن کرونا در گفتگو با صداوسیما به تشریح جزئیات این طرح پرداخته است:
«براساس تلاشهای دو ساله شرکتهای دانش بنیان در حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات هوشمند و مدیریت خوب وزارت کشور، سامانهای به طور هوشمند طراحی شده است که به تمامی بانکهای اطلاعاتی ترددها و ورود و خروج به کشور و تمام سامانههای اطلاعاتی متصل است.»
او به افرادی که واکسن زده و ناقل کرونا نیستند نوید داد که با کمک این سامانه، می توانند کسب وکار خود را باز کنند، سفر و تردد جادهای داشته باشند و عملا به زندگی عادی بازگردند: «فعالیت سامانه هوشمند نویدی برای راهاندازی دوباره اقتصاد و مهار کروناست، برای این اتفاق، تمام نهادهای ذیربط مشارکت خواهند داشت.» به گفته قانعی قرار است قرنطینه هوشمند به طور آزمایشی طی یکی دو هفته آینده در استان قزوین اجرایی شده و بازگشایی کسب وکارها انجام گیرد. نتایج این طرح تا ۳ ماه آینده به ستاد ملی کرونا ارائه خواهد شد و چنانچه نتایج موفقیتآمیز بود، وارد مرحله کشوری خواهد شد.
وی در ادامه به ویژگیهای طرح قرنطینه هوشمند اشاره کرده و گفت:
«سامانه قرنطینه هوشمند تمام ترددهای یک باشگاه ، کسبوکار و رفتوآمدهای جادهای و … را به طور هوشمند رصد میکند و این امکان را فراهم میسازد تا فردی که واکسن زده و ناقل کرونا نیست بتواند به ادامه کسب و کار بپردازد. در این طرح اطلاعات تردد مبادی میان جادهای هر فرد ردیابی میشود و در صورتی که فرد واکسن زده باشد و ناقل نباشد اجازه انجام سفر و تردد را دارا خواهد بود.»
به گفته قانعی نیازی به ثبت نام در این سامانه نیست و کسی کارتی دریافت نمیکند. فقط اطلاعات آزمایشگاهی و فردی هر شخص در سامانه ثبت خواهد شد و مجوز صادر میشود. اما چنانچه منعی وجود داشته باشد، مجوز تردد صادر نخواهد شد.